Foredrag i Stenløse og Fangel

Det uperfekte menneske
– mellem gudbilledlighed og syndighed

Stenløse konfirmandhus torsdag den 10. september 2020 kl. 19.00

Ifølge luthersk kristendom var kun én perfekt: Jesus Kristus. Men hvad så med alle os andre? - Ja, vi må nøjes med mindre. Men kan vi det? Og hvor lidt kan gøre det? I forhold til Vorherre, til samfundet, til mine nærmeste og til mig selv? Heldigvis er det kun den syndfri, der kan kaste den første sten. Og heldigvis har det uperfekte også plads.

Tidligere sognepræst og seminarielærer, Henrik Bækgaard, vil i sit foredrag kredse om det uperfekte menneske, som vi alle er. Emner såsom syndighed, skyld, skam, tilgivelse, rum- melighed og mulighed vil på nuanceret vis blive analyseret og diskuteret gennem tekster, filmklip, kunstværker, sange og måske et lille eventyr af H. C. Andersen. Og mon ikke Søren Kierkegaard også får lov til at snige sig ind med en tanke eller to.

Henrik Bækgaard

K.C. Holm – Fyns biskop 1958-1984

Stenløse konfirmandhus tirsdag den 27. oktober 2020 kl. 14.00

Skønt det er over 30 år siden, anerkendes K.C. Holms indsats som biskop på Fyn igennem mere end 25 år fortsat som en periode kendetegnet ved øget materiel velfærd og stigende traditionstab i forhold til den kristne tro i befolkningen.

Det var en tid, hvor spørgsmål om forholdet mellem skole og kirke, større kommunale og kirkelige enheder, præstemangel, forandret folkelig adfærd og holdning til brug af kirken samt ændret selvforståelse i en ny præstegeneration, var på den folkekirkelige dagsorden.

Provst i Assens Ole Hyldegaard vil ud fra sin bog om K.C. Holm fortælle om hans baggrund, valg og virke.

Ole Hyldegaard

Tænkepause om Jesus

Fangel sognehus tirsdag den 3. november 2020 kl. 19.00

Jesus sagde ”Følg mig!” - i dag har han flere følgere end nogen kendis på Twitter. Men hvem var den historiske Jesus? Bibelforskningen har været på jagt efter svaret i omkring 250 år, og forslagene er mangfoldige: en politisk revolutionær, en hippiefilosof, en jødisk freelance-rab- bi, en bondeprofet, en healer-charlatan – eller slet og ret Guds søn.

Foredraget vil tegne en skitse af den historiske Jesus og fortælle historien om, hvordan han efter sin død blev anset for kristen. Er den historiske Jesus overhovedet relevant for kristendommen i dag? Kasper Bro Larsen er lektor i teologi på Aarhus Universitet med speciale i Bibelen og dens historie. I 2018 udgav han bogen ”Jesus” i Aarhus Universitetsforlags serie Tænkepauser.

Kasper Bro Larsen