Stenløse Fangel Kirkers logo

Vikingernes vej til Byzans
Torsdag den 22. september kl. 19.00 i
Fangel Sognehus
Domprovst og eventyrer Thomas Frank fortæller om sin ekspedition ad vikingernes historiske vej til Byzans. Håndskrifter fra 900- og 1100-tallet beskriver deres rute ad floder og hav. Og arkæologiske fund peger på, at danskere i vikingetiden tog turen. Thomas Frank har fulgt og genopdaget ruten og fortæller om de mange forberedelser og oplevelserne undervejs. Han roede 3.526 kilometer fra Nordvestrusland til Istanbul i Tyrkiet på 65 dage – med få dages stop i blandt andet Novgorod og Kiev. Han viser billeder og filmklip fra naturen undervejs. Thomas Frank vil komme ind på en mulig forbindelse mellem Byzans og Danmarks historie, og hvad det vil sige at være dansker i dag.

Højskoledagen: Dronningen og den danske sangskat
Lørdag den 1. oktober kl. 9.00 - 15.00 i Fangel Kirke og Fangel Sognehus
– Morgensang og morgenmad
– Foredrag ved Thomas Larsen - forfatter til bogen 'Monark og menneske' - om Dronning Margrethes liv
– Frokost
– Foredrag ved Rasmus Borring, der fortæller om formidlingen af den danske sangskat. Rasmus har fået optaget flere af sine sange i højskolesangbogen.
– Kaffe og tak for i dag
TILMELDING: senest den 25. september til vivioghans@schildt.dk eller 40 11 05 08

Kunsten ud i papirklip
Torsdag den 3. november kl. 14.00 i Stenløse Konfirmandhus
Et gækkebrev kan føre meget med sig. For Sonia Brandes blev det startskuddet til et liv som billedkunstner inden for papirklip. Et af projekterne har været papirklip, som dannede grundlag for udformning af bronzeriste i gulvet på Skt. Knuds Kirke i Odense. Målet var at dække over et nyt ventilationssystem. Det projekt fortæller Sonia meget mere om til foredraget, ligesom hun vil fortælle om arbejdet med bl.a. altertavlen i Sdr. Broby, udsmykningen i klokketårnet på Dyrup Kirke ved Odense og de 12 store Gl. Testamente-klip til Teologisk Pædagogisk Center i Løgumkloster.

Tidligere foredrag

Se alle tidligere foredrag under Aktiviteter / Tidligere arrangementer