Stenløse Fangel Kirkers logo

Kommende arrangementer

Folkekirkens Nødhjælpsindsamling

Søndag d. 10. marts kl. 9.00-14.00.
Bliv samler og gå for mennesker i nød.

I 2024 handler Folkekirkens Nødhjælp­sindsamling om at samle ind til menne­sker, der rammes af katastrofer. Af krig, konflikter og klimaforandringer. Det er efterdønningerne efter cyklonen i Malawi, oversvømmelser i Sydsudan, tørken på Afrikas Horn og krigen i Ukraine. Lige dér – midt i katastrofen – har mennesker allermest brug for akut hjælp til at kunne overleve.

Vær med til at gøre en forskel og deltag i indsamlingen, når Folkekirkens Nødhjælps Sogneindsamling finder sted søndag den 10. marts 2024 kl. 9.00­ 14.00. Sammen gør vi en forskel for mennesker i yderste nød.

Vil du være indsamler?

Ligesom tidligere år har vi også i år arrangeret to lokale sogneindsamlinger – fra henholdsvis Stenløse og Fangel kirke. Vi håber, at mange har lyst til at snøre skoene og gå med 2­3 timer på denne forårssøndag. En lille indsats, der gør en forskel for mennesker i nød. Selv små beløb er med til at gøre en konkret forskel.

Stenløse
Søndag den 10. marts kl. 10.00

Vil du være indsamler i Stenløse, kan du kontakte Jette Grønvall Bjørnestad på tlf. 60 77 02 98 eller jette@bjoerne­ stad.dk.

Vi har afgang fra konfirmandhuset, hvor vi også mødes bagefter til boller med pålæg og ost, kaffe, te og saft.

Fangel
Søndag 10. marts kl. 9.00

Ejvind Vad Jensen, der kan træffes på tlf. 24 20 14 47 eller ejvindvj@gmail.com, er indsamlingsleder.

Konfirmanderne fra Rudolf Steiner-skolen samler ind, og har du også tid og lyst til at gå en rute, er du mere end velkommen til at kontakte Ejvind Vad Jensen. Vi mødes ved sognehuset, hvor vi også samles igen bagefter og nyder boller med pålæg og ost, kaffe, te og saft.

Dåbsjubliæm 2024

Lørdag d. 16. marts kl. 10.30. Stenløse Kirke.

Alle 5­årige inviteres til dåbsjubilæum i kirken. Vi skal synge, høre historie og tale om dåben – og se nærmere på, hvordan det foregik, da børnene blev døbt. Efter kirken går vi ned i Stenløse Konfirmandhus og får en forfriskning og lidt at spise. Tryllekunster Finurlige Finn vil lave magi og ballondyr.

Forældre, bedsteforældre, søskende og faddere er meget velkomne til at deltage. Vi beder blot om tilmelding hos præstesekretær Ulla Fisker på umf@km.dk. Vel mødt.

Skærtorsdag med gudstjeneste og middag

Torsdag d. 28. marts kl. 18.00. Fangel Kirke og Fangel Sognehus.

Skærtorsdag er dagen, hvor nadveren blev indstiftet. I den anledning holder vi aftengudstjeneste i Fangel Kirke, hvorefter vi spiser i Fangel Sognehus.

Hvis du vil deltage i spisningen, skal du huske at melde dig til arrangementet senest den 20. marts til Marian på tlf. 20 33 23 45 eller marian@grundtlarsen.dk.

Sogneudflugt

Tirsdag d. 28. maj kl. 9.00-18.30.
Horsens Klosterkirke, Norsminde Kro og Moesgaard Museum.

Dette års sogneudflugt går mod Jylland. Vi skal besøge Horsens Klosterkirke, spise frokost på Norsminde Kro ved Odder og nyde eftermiddagen i de smukkeste rammer på Moesgaard Museum.

Horsens Klosterkirke

Kirken er bygget i årene 1261­1275 – af munke og i munkesten. Dengang bestod kirken af et midterskib og koret, men løbende ombygninger og restaureringer skabte plads til hvælvingerne i koret, et 10­kantet trappetårn, sideskibene og hvælvinger i hovedskibet. Kirken er i alt 46,5 meter lang, hvoraf koret udgør 19,7 meter. Skibets bred­ de er 17 meter, mens koret måler 7,5 meter. I kirken skal vi se stilarter fra 1100­tallet og frem til i dag – og dermed bliver et besøg i kirken også et meget interessant stykke kunsthistorie.

Norsminde Kro

Efter besøget i Horsens Klosterkirke er det tid til frokost. Den indtager vi på Nors­ minde Kro, der ligger naturskønt ved å, hav og fjord. Faktisk betyder Norsminde ’fjordens munding’, og det er også her, at kroen ligger. Her skal vi nyde en skøn frokost i Brasse­ riet. Man sætter en ære i, at der er kort fra råvarernes tilblivelse til servering på Bras­ seriets borde. Menuen vil dermed afspejle årstidens råvarer, hvor de er allerbedst.

Moesgaard Museum

Dernæst går turen til Moesgaard Museum i Højbjerg syd fra Aarhus. Her ligger mu­ seet med udsigt til både skov og strand. Glæd dig til et besøg i international topklasse – takket være arkitekturen, udstillingerne, iscenesættelsen og den naturskønne beliggenhed. Her vækkes fortiden til live, og du kom­ mer på en spændende rejse tilbage i tiden. Du kan bl.a. møde dine forfædre på Evolutionstrappen eller tage et smut tilbage til old­ og vikingetiden. Fortiden bliver levende, og menneskene bag genstande­ ne træder frem i udstillingerne. Det giver en meget bedre forståelse for den fortid, der har skabt vores nutid. Museet har både faste udstillinger og skif­ tende udstillinger. Museet er anerkendt i sådan en grad, at det har tre stjerner i Michelins attraktionsguide. Efter Moesgaard Museum går turen tilba­ge til Stenløse.

Tid og sted

Bussen afgår fra Lysningen kl. 9.00, fra Svendstrupvej kl. 9.05 og fra forsamlings­ huset i Stenløse kl. 9.10. Vi forventer at være hjemme igen kl. 18.30.

Tilmelding

Senest onsdag den 15. maj til Niels J. Nørgaard på tlf. 66 15 13 09 eller 41 40 56 88. Det koster 250 kr. pr. deltager.

Friluftsgudtjeneste 2. pinsedag

Mandag d. 20. maj kl. 10.30. Fangel Kirke.

Fælles for både Stenløse og Fangel inviterer vi til friluftsgudstjeneste ved Fangel Kirke. Vi dækker op i det grønne og inviterer på lidt at spise og drikke – i form af pølsehorn, øl og vand. Bagefter vil vi servere kaffe og kage. Vi dækker op udenfor med stole, men husk gerne et tæppe, hvis det bliver lidt køligt.