Kommende arrangementer

Tilbage til listen

Julekoncert med ensemblet Messias Light

Torsdag den 10. dec 2020 kl.19:00 til kl.20:00

Blandt verdens højst elskede og oftest opførte oratorier er Händels Messias. I Danmark er det for mange blevet en fast tradition at opleve værket live i dagene op til jul. Halleluja-koret alene trækker publikum i hobetal, og de traditionsrige opførelser kan melde om udsolgte koncerter år efter år. Händels Messias er et stort værk skrevet for orkester, kor og fire solister og tæller gerne op mod 65 musikere. Messias Light består af Sopran Anna Maria Wierød, alt Nanna Varmer Ipsen, tenor Kristoffer Emil Appel, bas Lauritz Jakob Thomsen og organist Tina Christiansen. Ensemblet nytænker værket Messias, idet vi mener, at alle bør have muligheden for at opleve det populære værk. Vi har derfor udviklet en kammermusikalsk udgave af Messias, hvor kun fire sangere og én organist agerer både kor, solister og orkester. Sangerne synger skiftevis korsatser og solosatser, mens orgelet genskaber orkesteret. Händels værk, som ellers er tiltænkt et stort format, fremstår hermed i et nyt lys med fokus på intimitet og samspil. Uden en dirigent til at styre slaget gang, er det op til de kun fem musikere at forløse den store musik i fælles samklang. Deltagerantallet til koncerten er 50 personer.