Årets indsamling: Hvert skridt tæller

Folkekirkens nødhjælp 8. marts 2020

Stenløse Konfirmandhus

Søndag den 8. marts kan du gøre en forskel for klimaet og verdens fattigste. Denne dag samler Folkekirkens Nødhjælp nemlig ind til de mennesker verden over, som er hårdest ramt af klimaforandringerne.

Herhjemme resulterer klimaforandringerne i en varmere som- mer eller måske en oversvømmet kælder. I verdens fattigste lande forholder det sig anderledes.

Her fører klimaforandringerne til massiv tørke, oversvøm- melser og mudderskred, der smadrer livsgrundlaget for større befolkningsgrupper. Det resulterer ofte i konflikter om de sparsomme mad- og vandressourcer, og i sidste ende kan det tvinge familier på flugt.

Kvinderne står for skud

Blandt verdens fattigste er kvinder særligt udsatte. Det gælder også, når klimaforandringerne rammer.

Ofte er det familiens kvinder, der sørger for at passe land- bruget og skaffe mad, men tørke og oversvømmelser gør det næsten umuligt at dyrke jorden, og det betyder færre penge og mindre mad. Samtidig må mange gå længere for at hente rent vand. For de unge kvinder kan det betyde, at de ikke har tid til at gå i skole.

Verdens fattigste lider under de rige landes overforbrug. De har brug for konkret hjælp til at håndtere de katastrofale konsekvenser, der følger med klimaforandringerne – hjælp til at overkomme tørke, oversvømmelser og orkaner, der kun bliver voldsommere og voldsommere.

Hvad går pengene til?

Som indsamler er du med til at sikre:

• Pengene fra årets indsamling går til klimahjælp til verdens fattigste.
  • Beplantning af træer, der hindrer erodering og giver liv og skygge
  • Diger og dæmninger, der stopper oversvømmelser
  • Sikring af huse og veje, så de kan modstå vandmasser og jordskred
  • Systemer og apps, der kan advare befolkningen før et forestående uvejr
  • Vandpumper og vandrensningsanlæg, der sikrer familier rent drikkevand
  • Nye afgrøder, der kan overleve tørke og omskiftelige vejrforhold

Indsamlingen i Stenløse

Vi starter i Stenløse Kon- firmandhus søndag den 8. marts kl. 10.00.
Efter indsamlingen vil der være boller og pålæg samt en øl/vand og kaffe i konfirmandhuset.

Vi udlodder 5 x 2 biografbilletter blandt alle indsamlerne i Stenløse. Vil du være indsamler, så kontakt:

Jette Grønvall Bjørnestad
jette@@bjoernestad.dk

Indsamlingen i Fangel

De kommende konfirmander fra Rudolf Steiner skolen samler ind i Fangel.

Klimaforandringer og tørke - Folkekirkens nødhjælp indsamling 2020