Julens aktiviteter 2019

Lørdag den 23. november 2019 kl. 15.00

Juletræet tændes på Torvet i Skt. Klemens

Kom og vær med til et par hyggelige timer med julekor og hils på julemanden. Der vil være gløgg og æbleskiver.

Søndag den 1. december 2019 kl. 10.00

1. søndag i Advent i Stenløse Kirke

Vi tænder det første lys i adventskransen og indleder advents- tiden og et nyt kirkeår. Trompetist Mette Bomholdt medvirker, Matias Kærup prædiker og efter gudstjenesten vil der være kirkekaffe.

Søndag den 1. december 2019 kl. 10.00

1. søndag i Advent i Fangel Kirke

Kl. 10: Bylauget rejser og tænder byens juletræ.
Kl. 10-15: Julestue i Fangel Forsamlingshus.
Kl. 10-14: Åbent i Kulturhuset Fangel Skole med loppemarked.
Kl. 10-15: Åbent i Lokalhistorisk Arkiv med præsentation af Årsskrift 2018 kl. 10.00. Se billeder fra året, der er gået i Arkivet.
Kl. 15: Gudstjeneste i Fangel kirke. Efter gudstjenesten indvielse af Sognehuset med et mindre traktement.

Juletræet tændes på Torvet i Skt. Klemens

Tirsdag den 3. december 2019 kl. 12.30

Adventsfest i Stenløse Konfirmandhus

Vi skal nyde 2 retter mad med et tvist af jul og der vil være mandelgaver til de heldige. Julequiz og sang vil også være en del af arrangementet. Pris 100 kr. Kort tilmeldingsfrist. Tilmeld senest 27. november 2019 til Niels Jørgen Nørgaard på niels-hanne@noergaard-net.dk eller +45 66 15 13 09.

Torsdag den 5. december 2019 kl. 12.30

Julekomsammen i Fangel Sognehus

Der serveres en julemiddag, afholdes julequiz og der synges julesange/salmer. Pris 100 kr. Tilmelding senest søndag den 1. december til Suzanne Gersbo-Møller på 45 65 96 22 14 eller +45 25 89 08 02.

Søndag den 8. december 2019 kl. 16.00

Julekoncert i Fangel Kirke

Odense Motetkors juleprogram for 2019 er en skøn blanding af julemusik, der kan få genkendelsens glæde til at stråle om kap med julestjerner og julemusik man sikkert aldrig har hørt før.
Så man går ikke forgæves, hvis man ønsker at høre et par af vore kendte julesalmer, et par af de elskede engelske carols eller nogle af John Rutters smukke honningsprøde korsatser.

Julekoncert 2019 i Fangel Kirke

Men man går heller ikke forgæves, hvis man gerne vil høre lidt mere krasse ting af fx William Matthias og Bob Chillcott. Odense Motetkor har igen i år allieret sig med den dygtige pianist Berit Juul Rasmussen og det er - som det har været den sidste halve snes år - Christian Dyrst der står på podiet.
Koncerten er gratis..

Torsdag den 12. december 2019 kl. 19.00

Lucia-gudstjeneste i Fangel Kirke

I Fangel sognehus undervises konfirmanderne fra Rudolf Steiner skolen, og de vil gå Lucia-optog til gudstjenesten den 12. december, som er for alle. En gudstjeneste, hvor musikken og sangen vil komme til at fylde meget, og hvor vi hører om lys i en mørk tid.

Lucia blev født i år 283 på den italienske ø Sicilien, hvor hun voksede op og lod sig døbe som kristen. Det kostede hende senere livet. Dengang var det farligt at være kristen. Man risikerede at blive henrettet, hvis man gik imod den officielle romerske religion med flere guder. Lucia tilbad kun kristendommens ene Gud, og hun nægtede at bringe religiøse ofringer til kejseren, som om han også var en Gud. Derfor levede kristne i skjul, og om natten vovede Lucia sig ud med mad til sine medkristne.

På hovedet bar hun en krans med lys for at finde vej i mørket. Desværre blev hun opdaget og blev dømt til døden. Hun døde som martyr for sin kristne tro den 13. december år 304. Hun æres mange steder den 13. december gennem Lucia-optog. I Fangel kirke gør vi det den 12. december kl. 19.00.

Efterfølgende er alle velkomne til at gå med over i sognehuset til kaffe, te, saft og æbleskiver.

Julekoncert 2019 i Fangel Kirke

Julegudstjenester og juleafslutning

Tirsdag den 3. december 2019. kl. 10.00

Julegudstjeneste for dagplejebørn og hjemmegående i Stenløse Kirke.

Onsdag den 18. december 2019. kl. 10.00

Julegudstjeneste for Børnehaverne i Skt. Klemens og Fangel i Stenløse Kirke.

Torsdag den 19. december 2019. kl. 9.00

Julegudstjeneste og juleafslutning for Skt. Klemensskolen C-afdelingen 0.-3. klasse i Stenløse Kirke.

Torsdag den 19. december 2019. kl. 10.00

Julegudstjeneste og juleafslutning for Skt. Klemensskolen B-afdelingen 4.-6. klasse i Stenløse Kirke.

Fredag den 20. december 2019. kl. 10.00

Julegudstjeneste på Lysningen, Skt. Klemens.