Kommende arrangementer

Det sker i Stenløse og Fangel Kirker

Tilbage til listen

Hvem var det lige, der vandt prinsessen og det halve kongerige?

Tirsdag den 17. sep 2019 kl.19:00 til kl.20:00

Ved Carsten Koldby Kristiansen, cand.theol, tidl. forstander Silkeborg højskole. Ja, det var selvfølgelig Klods-Hans! Det er værd at tænke over, at eventyret om Klods-Hans er skrevet af en dansk forfatter, nemlig H.C. Andersen. Men det synes som om, vi i Danmark i dag har glemt den afgørende sandhed, eventyret vil fortælle. Klods-Hans' to brødre, der også gerne ville vinde prinsessen, forsøgte med at lære viden udenad og dermed vise, hvad de kunne, men tabte. Klods-Hans derimod viste, hvem han var - og vandt. Eller med andre ord: Identitet har forrang for funktion: Dannelse kommer før uddannelse. Hvad betyder det for opdragelse og læring: ja for at blive menneske?